Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Sophämtning

Det är Karlstads Energi som ansvarar för insamling och behandling av hushållsavfall i Karlstads kommun.

Karlstads Energis alla kunder har möjlighet att sortera ut sitt matavfall. De som sorterar matavfall får en lägre taxa än de som väljer att inte göra det. För villor och fritidshus sker sophämtning i normalfallet varannan vecka och i flerbostadshus varje vecka. Tänk på att inte slänga förpackningar och tidningar i sopkärlet. Dessa ska sorteras ut och lämnas för återvinning.

Anmälan om uppehåll i sop- och slamhämtning

Du kan via blanketten nedan göra en anmälan om uppehåll i sop- och slamhämtning. Anmälan ska lämnas skriftligen till Karlstads Energi AB senast sex veckor före den avsedda perioden. Även om uppehåll i sop- och slamhämtning beviljas ska en grundavgift för renhållning betalas.

Anmälningsblanketten för uppehåll (pdf)

Du kan även anmäla om du vill dela kärl med någon.

Anmälningsblanketten för gemensam avfallsbehållare (pdf)

Veckohämtning sommartid

Veckohämtning sommartid är ett tilläggsabonnemang som omfattar sex extra hämtningar under juni, juli och augusti. Kostnaden för veckorhätmning hittar du via länken nedan. Observera att en extra avgift tillkommer om ditt sopkärl är placerat längre än fem meter från hämtningsstället. Sista dagen att beställa extra veckohämtning för sommaren 2019 är måndag 10 juni.

Här hittar du våra renhållningstaxor

Vill du teckna tilläggsabonnemanget kontaktar du kundservice på kundservice.energi@karlstad.se eller 054-540 71 00. Veckohämtningen innebär sex extratömningar under perioden juni till och med augusti.

Veckohämtning sommartid är en löpande tjänst, du som redan tecknat den behöver därför inte kontakta kundservice på nytt.