Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Succéstart för projektet

En ökad insamling av matavfall med 22 procent.
En minskning av restavfallet med 7,5 procent.
- Försöket visar så här långt på strålande resultat, säger projektledaren Christer Bergqvist.

Första tömningen i projektet är utförd

Syftet med projektet är att underlätta för våra kunder att sortera ut förpackningar och tidningar ur restavfallet. Resultatet så här långt säger att vi definitivt är något på spåret. Alla kurvor pekar åt rätt håll.

Restavfallet har minskat markant och utsorteringen av tidningar samt plast- och pappers plastförpackningar har ökat. En trevlig bieffekt är att även utsorteringen av matavfall har ökat.

- När vi har inspekterat avfallet har det också visat sig vara imponerande rent. Det är nästan inga felsorteringar vilket är viktigt för den efterföljande materialåtervinningen, säger Christer Bergqvist.

Bland de hushåll som medverkar i projektet samlar vi i snitt in sex kilo tidningar och pappersförpackningar, ett kilo plastförpackningar, nio kilo restavfall samt sex kilo matavfall varje tömning.

Vad tycker du om projektet?

När du går, eller kommer att gå, till återvinningsstationen med dina förpackningar under projektets gång, vad tar du med dig då? (flera val kan göras)