Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Bra start på projektet

Nu har vi tömt extrakärlen för första gången. Och resultat ser riktigt bra ut. Kul!

Första tömningen i projektet är utförd

De senaste månaderna har vi noterat den sammanlagda vikten för det mat- respektive restavfall som alla boende på bärgatorna (alltså alla hushåll på Lingon-, Svamp-, Nypon-, Hallon- och Blåbärsstigen samt Basvägen) har lagt i sitt ordinarie sopkärl. Vi har därmed siffror som vi kan jämföra med när tömningarna numera även innefattar ett extrakärl för förpackningar och tidningar hos drygt 50 hushåll i området.

Efter den första tömningen kan vi konstatera att mängden restavfall sjunkit med tolv procent jämfört med föregående tömning. Samtidigt har mängden matavfall ökat med 14,5 procent.

Totalt samlade vi in drygt 500 kilo förpackningar och tidningar vid första tömningen. Det motsvarar ungefär tio kilo förpackningar och tidningar per hushåll som är med i projektet.

- Eftersom huvudsyftet med projektet är att öka utsorteringen av förpackningar och tidningar samt minska restavfallet är vi mycket nöjda så här långt, säger projektledaren Christer Bergqvist.

Vi är nyfikna på vad du som projektdeltagare tycker om projektet. Räckte extrakärlet till för alla förpackningar och tidningar? Berätta gärna om dina erfarenheter i vår Facebookgrupp som du hittar via denna länk.