Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Ökad service ska ge bättre materialåtervinning

Ungefär 35 procent av innehållet i en restavfallspåse är förpackningar som borde har sorterats ut och lämnats för återvinning.
Det vill vi ändra på.
Därför pågår just nu ett projekt på Lorensberg där drygt 50 hushåll medverkar i ett projekt där att deltagare får sina plast- och pappersförpackningar samt tidningar hämtade vid tomtgräns.

Vi på Karlstads Energi strävar alltid efter att minska vår miljöpåverkan samtidigt som vi vill öka servicen för våra kunder. En åtgärd för att uppnå detta är att erbjuda ett abonnemang för hämtning av förpackningar och tidningar vid tomtgräns, så kallad fastighetsnära insamling.

För att på sikt kunna erbjuda ett sådant abonnemang medverkar drygt 50 hushåll på Lorensberg i ett FNI-projekt där alla deltagare får sina plast- och pappersförpackningar och tidningar hämtade vid tomtgränsen. Projektet pågår till sista april 2018. Målsättningen är att därefter kunna erbjuda ett abonnemang för hämtning av förpackningar och tidningar.

Har du frågor om projektet är du välkommen att höra av dig till Peo Ajaxson på peo.ajaxson@karlstad.se eller 054-540 71 17.

Efter att vi har tömt extrakärlen kan vi konstatera att resultaten ser bra ut!