Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Pantamera Express

Panta 100 burkar och flaskor på ett par minuter.
Låter det för bra för att vara sant? Inte alls.
På Våxnäs återvinningscentral hittar du pantautomaten Pantamera Express.

Den nya pantautomaten Pantamera Express som gör det lättare än någonsin för Karlstadsborna att panta. Du tömmer din säck med pant (ej glas) i ett fack – sen sorterar automaten och räknar panten.

Marcus Edenberg, driftchef över återvinningscentralerna i Karlstad, är mycket nöjd med det senaste tillskottet på ÅVC Våxnäs.

– Vi jobbar hela tiden för att förbättra servicen för våra besökare och det här är ytterligare ett steg i den riktningen, berättar han.

När du pantat dina flaskor och burkar kan du välja att få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar som du kan handla för i de flesta dagligvarubutiker. Det är inte möjligt att byta ditt kvitto mot kontanter.

Du kan också välja att skänka din pant till Musikhjälpen mellan 1 och 16 december.

– Att samarbeta med återvinningscentraler känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera.