Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Rekordvarmt år gav minskat resultat

Karlstads Energi redovisar ett rörelseresultat på 66 miljoner kronor för 2015.

2015 var ett av de varmaste åren som uppmätts i Karlstad. Detta fick till följd att Karlstads Energi levererade betydligt mindre fjärrvärme än planerat, något som påverkade resultatet negativt och gjorde att fjärrvärmeverksamheten missade budget med 46 miljoner kronor.

– Även om vi inte nådde budget är 66 miljoner kronor fortfarande ett starkt resultat med tanke på förutsättningarna. Med vårt nya kraftvärmeverk har vi dessutom minskat vår miljöpåverkan ytterligare. 99,6 procent av vår värmeproduktion under året bestod av förnybar och återvunnen energi. Lägre miljöpåverkan och lägre räkningar är bra för dem vi är till för – Karlstadsborna, säger Åke Pettersson Frykberg (MP), styrelseordförande i Karlstads Energi.

– Att elpriserna fortsätter att sjunka innebär att fjärrvärmens konkurrenskraft försämras, speciellt för mindre fastigheter. Vi står inför tuffa utmaningar framöver och måste vässa oss ytterligare, säger Mats Preger, vd i Karlstads Energi.

Karlstads Energis elhandelverksamhet fortsätter att gå bra och överträffade budget även 2015. Den kommunala renhållningsskyldigheten redovisade ett minusresultat vilket var enligt plan då verksamheten ska beta av ett tidigare överskott.

Kontakt

Åke Pettersson Frykberg (MP), styrelseordförande, Karlstads Energi 
070-329 51 60

Mats Preger, vd, Karlstads Energi 
070-629 67 20