Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Karlstads Energi vill avveckla anläggning

Onsdag 20 april mellan 00.00 och 03.00 kommer fjärrvärmekunderna på Kronoparken och Stockfallet sakna tillgång till värme och varmvatten. – Vi ska koppla om ledningar i vår anläggning på Kronoparken, säger Peter Lind, värmechef på Karlstads Energi. Omkopplingen är ett första steg mot en framtida avveckling av anläggningen.

Tack vare investeringen i det nya kraftvärmeverket Heden 3 gör Karlstads Energi nu bedömningen att bolagets reservanläggning på Kronoparken, som står på Karlstads kommuns mark, på sikt kan avvecklas.
Ett första steg i avvecklingen är att Karlstads Energi kopplar ihop det stora fjärrvärmenätet med det mindre Kronoparksnätet. När Karlstads Energi kopplar ihop näten onsdag 20 april kommer fjärrvärmekunderna på Kronoparken och Stockfallet sakna tillgång till värme och varmvatten mellan 00.00 och 03.00.
– För att minska störningarna av fjärrvärmestoppet gör vi arbetena under natten.
– Vi vill avvakta kommande vinter för att få drifterfarenhet av sammankopplingen. Om den faller väl ut, vilket är vår bedömning, kan vi fortsätta avvecklingen av anläggningen, säger Peter Lind.

Kontakt

Peter Lind, värmechef, Karlstads Energi, 054-540 71 88