Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Karlstads Energi fryser värmepriset

Fjärrvärmepriset i Karlstad lämnas oförändrat 1 januari 2018.

Det står klart sedan Karlstads Energi avslutat årets Prisdialog med företrädare för bolagets fjärrvärmekunder.

– Konkurrenssituationen för fjärrvärmen är fortsatt tuff. Därför känns det mycket bra att vi kan lämna priset oförändrat, säger Åke Pettersson Frykberg (MP), styrelseordförande hos Karlstads Energi.

Villa vinter

Karlstads Energi är sedan fler år medlem i Prisdialogen, en modell som innefattar lokal dialog och central prövning av prisändring på fjärrvärme. Under våren har tre möten hållits med företrädare för Karlstads Energis fjärrvärmekunder, inklusive representanter för Villaägarna.

– Under mötena har våra kunder tydligt kommunicerat att fjärrvärmens konkurrensläge är ansträngt. Vi har jobbat intensivt med att pressa våra kostnader och detta arbete kommer att fortsätta under dom närmaste åren. Vi kommer därför att behålla priset oförändrat 2018, säger Mats Preger, vd på Karlstads Energi.

Från och med 1 januari 2018 gör Karlstads Energi en förändring när det gäller energipriset. Energipriset under vintermånaderna januari, februari och december sänks medan energipriset under vår och höst höjs. För normalkunden innebär det att årskostnaden förblir den samma.

– Vi gör denna förändring efter att ha lyssnat på kunderna. Framför allt villakunderna har uttryckt åsikten att för stor del av årskostnaden koncentreras till vintermånaderna. Genom att sänka vinterpriset och höja höst- och vårpriset blir kostnaderna lite mer jämnt fördelade över året, säger Mats Preger.

Kontakt

Åke Pettersson Frykberg (MP), styrelseordförande, Karlstads Energi, 070-329 51 60

Mats Preger, vd, Karlstads Energi, 070-629 67 20