Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Nya tjänster som gav eko i världen

En solkarta som fick stor uppmärksamhet – och en restavfallspåse av
papper. Det är två nya produkter som vi lanserade under 2021.

Mio möbler i Karlstad.

För att vi ska nå vår vision att bli främst med ny energi behöver vi kontinuerligt utveckla våra verksamheter. Ett av våra verksamhetsmål för 2021 var att vi skulle lansera tio nya produkter och tjänster, ett mål vi nådde i slutet av året.

Samarbete med KTH

Under 2021 lanserade vi den uppdaterade Solkartan, en tjänst där alla Karlstadsbor kan rita in solceller på sitt eget tak och direkt få en realistisk kalkyl för vad en solcellsanläggning skulle ge, både produktionsmässigt och ekonomiskt. Till skillnad mot många andra solkartor ger vår solkarta ett mer träffsäkert resultat då den använder sig av artificiell intelligens.

Solkartan är ett välkommet verktyg för solcellsintresserade privatpersoner som behöver stöd och beräkna investeringar i solceller. Verktyget kompletterar även bolagets säljprocess.

Solkartan, som har tagits fram efter ett samarbete med bland andra Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, och Karlstads kommun, har väckt intresse från hela världen.

Solkartan 2.0

Restavfallspåse av papper

En annan produkt som väckte stort nationellt intresse var vår restavfallspåse av papper. Ett av våra hållbarhetsmål är att minska mängden plast i restavfallet som energiå - tervinns eftersom förbränning av plast ger upphov till utsläpp av fossil koldioxid.

Vi har tillsammans med aktörer i länet, arbetat fram en prototyp på en fiberbaserad restavfallspåse som också är förslutningsbar. Vi har nämligen noterat att en del kunder har börjat använda bärkassar av papper för sitt restavfall, något som lett till att löst restavfall hamnar på gatan i och med att bärkassarna inte är möjliga att försluta på ett enkelt sätt. Under slutet av 2021 började den fiberbaserade påsen testas hos ett antal kunder, ett test som ska utökas under början av 2022.

Snabbladdare för tunga fordon

Under hösten 2021 invigde landshövding Georg Andrén vår snabbladdare för tunga fordon. Laddaren är den första i sitt slag i Värmland och ger möjlighet att snabbladda tunga eldrivna fordon. Projektet, som har drivits tillsammans med vårt systerbolag Karlstads El- och Stadnät samt LBC Värmland, är ett exempel på vad man kan åstadkomma med god regional samverkan, vilket bådar gott inför kommande initiativ inom ramen för det regionala Elektrifieringslöftet.

Rekordstor solcellsanläggning

Solceller är ett av våra nya affärsområden. Tillsammans med vår partner Nordic Solar erbjuder vi nyckelfärdiga solcellspaket till både företag och privatpersoner.

Efterfrågan på produkten fortsätter att öka och under 2021 installerade vi flera nya anläggningar hos våra kunder, den största på möbelföretaget Mio Sonnelids tak.

För att möta den ökade efterfrågan anställer vi en teknisk säljare.