Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Vill du hjälpa oss att öka återanvändningen?

Vi på Karlstads Energi strävar alltid efter att öka återanvändningen i samhället. Ju mer saker och prylar som vi återanvänder, desto mer sparar vi på miljön.

Nu söker vi en entreprenör som kan omhänderta elprodukter som vi samlar in på våra återvinningscentraler och sälja dessa vidare i egen regi.

Mycket av det elektronikavfall som vi tar emot på våra sex återvinningscentraler i Karlstad är fullt fungerande apparater som kan användas länge till. Under en provperiod har en entreprenör omhändertagit elektronik och i egen regi sålt det vidare till slutkund.

Tjänsten ska nu upphandlas.

Du hittar förfrågningsunderlaget här

Frågor och svar på förfrågningsunderlaget

Fråga gällande viten; Viten kommer att gälla i enlighet med förfrågningsunderlag.

Beträffande omedelbar uppsägning; Med omedelbar uppsägning avses en uppsägningstid på 3 månader.

Angående krav på ISO-cert och kreditvärdighet; Har entreprenören inte ISO-cert, eller annat eget system, eller saknar kreditvärdighet så ska detta anges i anbud.

Gällande krav på t ex tomgångskörning, fordon, körkort etc; Krav gäller i enlighet med förfrågningsunderlag.

Gällande kravet på att el-containern (entreprenörens hörn) måste tömmas först så gäller detta krav i enlighet med förfrågan.

Hämtning av elprodukter ska ske enligt förfrågningsunderlaget, alltså inom två arbetsdagar efter avrop. Ska entreprenören lämna tillbaka el-avfall ska det aviseras till beställaren och tidpunkt ska godkännas av beställaren.

Beställaren kommer att bekosta en våg som kommer finnas på ÅVC Våxnäs. Den kommer vara tillräckligt stor för att en hel elbur får plats på den. Det är entreprenörens ansvar att väga elprodukter som lämnar ÅVC och att väga elavfall som lämnas tillbaka.

I övrigt gäller det som står i förfrågningsunderlaget.

Övriga frågor om upphandlingen kan ställas till avfallstekniker Marcus Edenberg, 054-540 72 51.