Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Vilken lyckad familjedag!

Familjedag

1947 beslutade kommunfullmäktige att gå KMW till mötes och investera i ett kraftvärmeverk i Yttre hamn, samma verk som står på platsen än idag. 1949 anslöts de första bostadshusen på Lamberget till fjärrvärmenätet och Karlstad var därmed först i landet med ett permanent utbyggt fjärrvärmenät. Idag finns vi från Hultsberg i väster via Stodene och Stockfallet i norr till Kronoparkens villaområde i öster.

Fjärrvärmen har nu, 2018, funnits i Karlstad i 70 år. Detta ville vi fira med en ordentlig familjedag där både äldre och yngre kunde delta. I lördags anordnades denna fullspäckade dag och vilket lyckat event det blev! Vi uppskattar antalet gäster till mellan 950-1000 personer, en tillströmning som ingen av oss räknat med.

Dagen började med en återträff för tidigare medarbetare på Karlstads Energi. Tillsammans hade de 658 års erfarenhet och vi fick förmånen att ge dem en specialvisning.

Välkomsttältet var under lång tid helt belamrat med besökare som ville gå tipspromenad, tävla i femkamp och anmäla sig till rundvandringarna som nästan alla blev fyllda. Extravisningar gjordes dessutom utöver detta. Barnen sjöng med när Pippi var på scen med Kling och Klang, det hördes både skratt och total tystnad när trollkarlarna Simon och Roberto uppträdde och det bildades kö till provsittning i sopbilarna och till stationerna för femkampen. De flesta av barnen lämnade familjedagen med ett stort leende på läpparna, ballongdjur i famnen och fina målningar i ansiktena.

 

Stort tack till alla er som besökte oss i lördags!