Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Vi producerar förnybar el när den behövs som mest

Visste du att som fjärrvärmekund hos Karlstads Energi är du med och bidrar till att det produceras mer förnybar el när den behövs som mest?

Heden 3

Under den allra största delen av året nettoexporterar Sverige el. Det är bra i och med att det ger Sverige exportintäkter samtidigt som vår koldioxidsnåla el tränger bort smutsig el som produceras i kolkraftverk på kontinenten.

Men när det är riktigt kallt i Sverige samtidigt som det blåser lite räcker inte elproduktionen i Sverige till för att täcka efterfrågan i landet. Sveriges tvingas då importera kolproducerad el från Tyskland och Danmark. Så var det under några av de kalla dagarna i januari. Inte bra eftersom kolproducerad el ökar utsläppen av koldioxid radikalt.

Som fjärrvärmekund är du emellertid med och motverkar koldioxidutsläppen. När det är som kallast ute ökar nämligen efterfrågan på den värme som Karlstads Energi producerar. Och ju mer värme som efterfrågas - desto mer förnybar el kan vi på Karlstads Energi producera i våra två kraftvärmeverk på Heden.

Som fjärrvärmekund hos Karlstads Energi är du alltså med och bidrar till att mer förnybar el produceras när efterfrågan på el är som störst. Som fjärrvärmekund gör du alltså en viktig insats för klimatet eftersom du hjälper till att ersätta smutsig el med förnybar el.

Så – genom att använda fjärrvärme får du inte bara en bekymmersfri uppvärmningsform som baserar sig på regionala resurser. Du blir också lite av en klimathjälte på köpet!