Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Varning för oseriösa elsäljare – igen

Nu varnar tillsynsmyndigheten Energimarkandsinspektionen på nytt för oseriösa elsäljare.
Vi uppmanar därför alla våra kunder att vara extra vaksamma om en elsäljare ringer just dig.

Säljare som håller fingrarna i kors bakom ryggen Det finns några få elhandlare som ger hela branschen dåligt rykte.

”Hej, jag ringer från bolag xx. Vi säljer el och vi samarbetar med ditt lokala energibolag”.

Så inleder många oseriösa elsäljare sina samtal. Problemet är att det uteslutande är bluff – i alla fall om de nämner Karlstads Energi. Vi har nämligen inga samarbeten med andra bolag när det gäller elförsäljning.

Tillvägagångssättet att ringa konsumenter och hävda samarbeten med det lokala energibolaget är tyvärr så vanligt förekommande att Energimarknadsinspektionen (EI) varnar för oseriösa elsäljare som säljer elavtal över telefon. Läs mer på inspektionens hemsida här.

Vi vill också påminna om listan över bolag som har fått flest klagomål hos Konsumenternas Energimarknadsbyrå. Du hittar listan via denna länk.  

Blir du uppringd av något bolag på listan finns det all anledning att vara extra uppmärksam. Efter kontakt med ett flertal av våra egna kunder upplever vi även oseriösa säljmetoder från fler elbolag än de som finns på byråns lista.

Var därför alltid på den säkra sidan – tacka inte ja till ett erbjudande utan att ha kollat med oss först. Blir det verkligen billigare när allt räknas in? Hur lång är egentligen bindningstiden? Välj med fördel ett bolag som certifierat enligt Schysst elhandel. Dessa bolag, varav Karlstads Energi är ett, förbinder sig att gå längre än ellagen kräver för att stå på kundens sida.

Uppringd för att du anmält intresse för solceller – helt ok!

Vi har fått många intresseanmälningar när det gäller installation av solceller. Något vi naturligtvis gillar eftersom det visar att våra kunder vill bidra i omställningen till förnybar energi.

De kunder som anmält intresse för solceller kommer att bli kontaktade av vår samarbetspartner Nordic Solar. Nordic Solar ska vara extra tydliga med att de ringer på uppdrag av Karlstads Energi för att undvika missförstånd.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice på 054-540 71 00 eller kundservice.energi@karlstad.se