Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Varför välja fjärrvärme?

Den absolut främsta fördelen med fjärrvärme är att det är väldigt enkelt och bekvämt. Vi tror att du är mån om värmen i ditt hem, men inte lika mån om att behöva tänka på den. Värme ska helt enkelt bara fungera, vara prisvärd och vara hållbart producerad. Med fjärrvärme finns värmen och varmvattnet alltid där. Läs mer om varför du ska välja fjärrvärme.

Pålitlig
Fjärrvärme är enkelt, bekvämt och krånglar ytterst sällan. Tekniken är lättskött och driftsäkerheten är hög, så du behöver inte oroa dig för plötsliga kallduschar. Med fjärrvärme räcker varmvattnet till hela familjen, även familjer med tonåringar.

Ekonomisk
Själva installationskostnaden är lägre än många andra uppvärmningsalternativ. Dessutom är Fjärrvärme från Karlstads Energi är en kostnadseffektiv uppvärmningsform eftersom du som kund aldrig behöver tänka på någon återinvestering. När din fjärrvärmecentral behöver service eller är trasig på något vis så kommer vi och reparerar eller byter ut den – helt utan extra kostnad för dig som kund.

Många miljöfördelar
Vår fjärrvärme består endast av förnybar och återvunnen energi. I första hand använder vi rester från skogsindustrin i Värmland, i andra hand eldar vi Karlstadsbornas utsorterade hushållsavfall. Vi tar även överskottsvärme från Stora Enso. Kort och gott använder vi restprodukter som inte har något annat användningsområde.
Fjärrvärme innebär alltså att vi skapar värme genom energiåtervinning, istället för att var och en har sin egen värmekälla. Det är både smart och resurseffektivt.

Tystlåten
Du behöver endast en liten och tyst värmeväxlare som sköter sig självt och får plats i garderoben.

Underhållsfri
Fjärrvärme kräver minimalt med underhåll, service och reparationer. Det blir inte heller någon rök, sot eller spill i din fastighet. Själva fjärrvärmecentralen håller dessutom i många år – och skulle något mot förmodan krångla kommer vi ut och hjälper dig utan extra kostnad.