Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

SVT Värmland uppmärksammar vår populära tjänst

Vår tjänst för hämtning av pappers- och förpackningar, FNI Villa, växer så det knakar.
Nu har SVT uppmärksammat tjänsten. Läs vidare för att se klippet.

Nu kan alla i Karlstad beställa tjänsten.

Sedan några veckor före jul har alla villaägare i Karlstad möjlighet att teckna sig för tjänsten som innebär att vi hämtar pappers- och plastförpackningar vid tomtgränsen. Kunden får ett extra tvåfackskärl där pappersförpackningar läggs i ena facket och plastförpackningar läggs i det andra.

I dagsläget har knappt två tusen villaägare tecknat sig för tjänsten. Målet är att 30 procent av villaägarna i kommunen ska ha FNI Villa, vilket innebär cirka 4 500 kunder.

Du tecknar dig för tjänsten här!

Under testet med FNI Villa som genomfördes för några år sedan såg vi att de som testade tjänsten blev betydligt bättre på att sortera ut pappers- och plastförpackningar ur restavfallet vilket rimmar väl med vårt bolagsmål att mängden plast ska minska i restavfallet.

En annan positiv bieffekt var att mängden utsorterat matavfall ökade hos kunderna som testade tjänsten.

SVT Värmland har uppmärksammat tjänsten och pratat med Malin Pettersson, chef för återvinningstjänster, och sophämtaren Andreas ”Bamse” Hagström. Du hittar klippet här