Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Stabila fjärrvärmepriser i Karlstad

När elpriset skjuter i höjden ligger Karlstads Energis fjärrvärmepris på en stabil nivå.
Enligt senaste Nils Holgersson-undersökningen har Karlstadsborna haft näst lägst prisökning på fjärrvärmen de senaste 10 åren.
- Vi räknar med små prisjusteringar även de kommande åren, säger Erik Kornfeld, vd på Karlstads Energi.

Erik Kornfeld konstaterar att effektiviseringar möjliggjort låga prisökningar.

Nils Holgersson genomför årligen en undersökning där ett fiktivt hus flyttas runt i Sverige och kostnader för bland annat fjärrvärme och elnät jämförs. I årets jämförelse har undersökningen tittat närmare på hur prisökningen varit bland fjärrvärmebolagen i Sveriges större städer under åren 2011-2021.

Under dessa år har fjärrvärmepriset i Karlstad ökat med fem procent, näst lägst prisökning av de 31 städer som jämförs. Den genomsnittliga prisökningen bland de jämförda bolagen är 16 procent.

- På grund av de effektiviseringar som gjorts i bolaget har vi kunnat hålla prisjusteringarna på en låg nivå. De senaste fem åren har vi höjt priset vid två tillfällen och då med en procent båda gångerna, klart under inflationen under dessa år, säger Erik Kornfeld och fortsätter:

- I dialogen med våra kunder har vi uppgett att prisjusteringarna de kommande åren fortsatt ligger på en låg nivå, mellan 0 och 1 procent. Så även framöver kommer fjärrvärmepriset ligga på en stabil nivå. Vi ser att elpriset uppvisar en helt annan ryckighet.

Du hittar senaste Nils Holgersson-undersökningen via denna länk.