Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Sköna vintertips för plånboken

Med vintern för dörren finns det anledning att se över din energianvändning, oavsett om du värmer ditt hus med fjärrvärme eller någon annan uppvärmningsform.

Vinter

Hushåll extra mycket med energin när det är kallt ute

Värmer du din fastighet med fjärrvärme från Karlstads Energi bestäms din effektkostnad av hur mycket energi du har använt under årets kallaste dagar. Tänk därför på att hushålla extra mycket med energin under de dygn då temperaturen går ner mot minus tio grader. Det kan till exempel innebära att du väljer en kortare dusch i stället för ett varmt bad under de riktigt kalla dagarna. Ett annat tips är att vara undvika att vädra under de kallaste dagarna.

Har du en braskamin kan du passa på att elda under de riktigt kalla dagarna eftersom det håller nere din energianvändning och därmed din effektkostnad.

Eftersom ditt energipris är högst under vintern ger en sparsam energianvändning mest tillbaka under månaderna december, januari och februari.

Se över ditt elavtal

Oavsett om du värmer din fastighet med fjärrvärme eller värmepump är det alltid bra att se över sitt elavtal.

Rörligt eller fast elavtal?

Den eviga frågan. Grundtipset är att du först tar ställning till vilka marginaler du har din hushållsekonomi och sen tittar på hur stor din energianvändning är.

Bor du i lägenhet och har en liten elanvändning är du inte lika känslig för ett högre rörligt elpris jämfört med om du bor i en villa med direktverkande el eller värmepump.

Känner du dig osäker inför vintern rekommenderar vi något av våra fasta avtal Fastpris 1 år eller Fastpris 3 år. Då vet du vad du kommer att betala för varje kilowattimme.

Vill du läsa mer om elprisets utveckling rekommenderar vi vår månadsinfo för elmarknaden.

Du hittar vår månadsinfo för december här

Här kan du teckna elavtal