Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Reducerad personalstyrka har ännu inte påverkat vår service

Karlstadsbornas sopkärl töms fortfarande i tid.
– Min personal kämpar där ute. Men marginalerna är i stort sett borta. Vi kan behöva prioritera vilka sopkärl vi tömmer om mer personal får gå hem, säger Stina Allbrink, insamlingschef på Karlstads Energis renhållningsavdelning.

Situationen på renhållningsavdelningen hos Karlstads Energi är just nu ansträngd. Vi tar det säkra före det osäkra och rekommenderar personal som känner sig krassliga att stanna hemma medan några sophämtare är hemma för att ta hand om sina barn.
– Vi har kallat in alla vikarier vi har och vår förman har fått hoppa in i en sopbil. Vi klarar att tömma alla kärl även om några villakunder kan få sina kärl tömda lite senare under dagen, säger Stina Allbrink, insamlingschef på Karlstads Energis renhållningsavdelning.

Ditt kärl kommer tömmas så snabbt vi kan

Behöver mer personal gå hem på grund av sjukdom eller förkylningssymptom, och även grundskolorna stängs, behöver Karlstads Energi prioritera vilka sopkärl som töms.
– I ett första läge kan det innebära att våra villakunder kommer att få sina sopkärl tömda någon eller några dagar senare än normalt. Vi hoppas att kunderna kan visa förståelse för detta. Jag kan lova att vi kommer att göra allt vi kan för att kärlen ska tömmas så snabbt som möjligt, säger Stina Allbrink.

Karlstads Energi kommer skicka sms till de villakunder som eventuellt får sina kärl tömda någon eller några dagar senare än vanligt.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta vår kundservice på via e-post eller 054-540 71 00.

Kontakta kundservice här