Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Sista chansen att få hämtning av pappers- och plastförpackningar

Bor du i villa i Karlstads kommun? Förenkla din källsortering genom att återvinna dina pappers- och plastförpackningar direkt utanför dörren!
Vi har ett begränsat antal sopkärl för pappers- och plastförpackningar kvar att ställa ut. Vid årsskiftet pausar vi möjligheten att nyteckna tjänsten, så anslut dig idag.

Bild på sophämtare

Få ett skönare och mer hållbart liv genom att låta oss hämta dina pappers- och plastförpackningar! Just nu har du en sista möjlighet att teckna tjänsten innan vi pausar möjligheten för nya kunder från 2024.

Hur funkar det?

Du som bor i villa, radhus eller kedjehus och har egen sophämtning via Karlstads Energi kan ansluta dig till tjänsten. Då kör vi ut ett till sopkärl med blått lock till dig. I det kärlet finns det två fack, i det ena lägger du dina pappersförpackningar och i det andra plastförpackningar. Sedan kommer vi och hämtar förpackningarna varannan vecka med vår sopbil. Sopkärlet behöver stå vid tomtgränsen på hämtningsdagen.

Du väljer själv om du vill ha ett kärl på 240 eller 370 liter.

Vad kostar det?

2023 års pris för tjänsten är:

Storlek på kärl Kostnad per år
240 liter 895 kronor
370 liter 1 390 kronor

Det tillkommer även en startavgift på 195 kronor.

Priserna för 2024 är inte fastställda i återvinningstaxan än, men förslaget som Kommunfullmäktige ska fatta beslut om är:

Storlek på kärl Föreslagen kostnad per år
240 liter 476 kronor
370 liter 675 kronor

Samtliga priser är inklusive moms. 2024 års priser är inte fastställda och kan komma att revideras utifrån Kommunfullmäktiges beslut.

Varför pausar vi möjligheten till nyteckning efter 2024?

Senast 2027 kommer alla Karlstadsbor kunna hemsortera, alltså sortera ut sina förpackningar av papper, plast, glas och metall. I och med att tjänsten kommer bli för alla kommuninvånare senast 2027 arbetar vi just nu med att planera hur det kommer funka praktiskt och vilket bostadsområde som ska kunna göra detta när.

Därför kommer vi inte kunna ta in nya kunder för hemsortering av pappers- och plastförpackningar när vi arbetar med det administrativa arbetet. Passa på att ansluta dig till hämtning av pappers- och plastförpackningar redan idag, så får du smaka på framtiden redan nu! Vi har ett begränsat antal kärl som vi kan ställa ut och tar in nyteckningar tills kärlen är slut, dock senast 31 december 2023.

Hur ansluter jag mig?