Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Se upp för el till inköpspris!

Flera av våra konkurrenter erbjuder så kallade ”el till inköpspris”, en produkt där du betalar ett rörligt pris utan påslag och en väl tilltagen fast avgift.
Aldrig en bra affär för dig som kund visar en granskning som Energimarknadsinspektionen gjort.

Besviken

Väljer du rörligt pris hos Karlstads Energi betalar du börsens rörliga pris, ett påslag, avgift för elcertifikat samt en fast avgift.

Andra bolag har valt ett annat upplägg. Här betalar du för börsens rörliga pris och en fast avgift varje månad. Det kan låta bra men för kunden innebär det ett högre pris.

- Begreppet "El till inköpspris" antyder att du får köpa elen till samma pris som elhandlaren köper in den för. Vår genomgång visade att det aldrig var fallet. Vi hittade avtal som för en lägenhetskund var drygt 55 procent dyrare än billigaste jämförbara rörliga avtal på Elpriskollen, säger Sara Sundberg, chef för Energimarknadsinspektionens avdelningen för konsumenträtt till ei.se

Anledningen till att priset blir högre för kunden är att den fasta avgiften skjuter i höjden. I Energimarknadsinspektionens granskning hade ett bolag en fast årsavgift på 948 kronor. Det kan jämföras med Karlstads Energis fasta avgift som är på 220 kronor om året.

Blir du erbjuden eller funderar du på att teckna ett avtal med el till inköpspris är vårt tips att titta på jämförpriserna. Där framgår hur mycket du kommer att betala för varje kilowattimme om du har en årsförbrukning på 2 000, 5 000 eller 20 000 kWh. Om du är osäker eller har frågor om elavtal rekommenderar vi dig att ta kontakt med vår kundservice på 054-540 71 00.