Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

På besök hos framtidens miljöhjältar

Fredag 10 maj besökte sophämtaren Andreas ”Bamse” Hagström och maskoten Sop-Lennart Hagaborgs förskola. Ett spännande möte för både Bamse och barnen. ”De ställde väldigt kloka frågor. Mycket klokare än de frågor jag brukar få från vuxna” berättar Bamse för att sammanfatta dagen.

Gruppbild

Sopbilen rullade in på skolgården vid nio på förmiddagen och Bamse möttes av nyfikna och pålästa miljöhjältar. Barnen ställde mängder med frågor och ville veta allt om sophämtning och i synnerhet sopbilen. Inför mötet hade barnen tillsammans med pedagogerna på förskolan tittat på ”Här kommer sopbilen” som finns på Youtube. Samma vecka hade barnen dessutom medverkat i Håll Sverige Rent (en ideell obunden stiftelse som kämpar för ett skräpfritt Sverige). Att barnen var så förberedda tror Bamse bidrog till ett givande möte för både honom och barnen.

Framtida kollega

Här är Folke - en framtida kollega?

Ett vinnande koncept för framtiden!

Förutom att få svar på alla sina frågor om sophämtning och hållbarhet fick barnen provsitta sopbilen och de äldre barnen fick även provköra sopaggregatet. De flesta ville även passa på att ge maskoten Sop-Lennart en stor kram.

Lyft

Bamse kunde med gott samvete skippa gymmet denna dag. Han tappade räkningen på hur många lyft det blev.

Hållbar framtid

Maja rattade självsäkert sopbilen mot en hållbar framtid.

”Jag vill göra ett koncept av det här, om vi kan uppmuntra barnen att intressera sig för avfallssortering och hållbarhet har vi vunnit mycket för framtiden” säger en märkbart engagerad Bamse. ”Min förhoppning är att vi kan göra detta årligen och besöka fler förskolor i Karlstad”.

Håll Sverige Rent

Teo visar upp påsen från Håll Sverige rent, alla barnen hade tidigare i veckan plockat skräp tillsammans.

Här kan du läsa mer om stiftelsen Håll Sverige Rent

Tack alla barn för en toppendag!
Fortsätt att vara nyfikna och ställa kloka frågor.

Med vänlig hälsning,
Andreas ”Bamse” Hagström och Sop-Lennart