Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Nytt samarbete ökar valfriheten i Karlstadsregionen

Forshagabor kan lämna grovavfall på alla återvinningscentraler i Karlstad från och med 1 juni 2021 – och Karlstadsborna får möjlighet att nyttja centralen i Forshaga från samma datum.
- Ett första steg mot ett ökat samarbete i Karlstadsregionen när det gäller återvinningstjänster, säger Monika Bubholz (MP), styrelseordförande på Karlstads Energi.
Från 1 juni kommer Karlstads Energi sköta bemanningen av återvinningscentralen i Forshaga.

Från 1 juni kan Forshagabor använda återvinningscentralerna i Karlstad - och tvärtom.

I dagsläget är det endast tillåtet för värmlänningar att lämna privat grovavfall på återvinningscentralen i hemkommunen.

Ett nytt samarbetsavtal mellan Forshaga och Karlstad ökar valfriheten för medborgarna i dessa kommuner.

Samarbetsavtalet har godkänts av kommunfullmäktige i Karlstad och förväntas godkännas av kommunfullmäktige i Forshaga 9 mars. Avtalet träder i kraft 1 juni och innebär att Forshagabor kan nyttja centralerna i Karlstad medan Karlstadsborna kan använda centralen i Forshaga från samma datum.

- En klar fördel för alla som bor i Forshaga men exempelvis arbetar i Karlstad. Nu blir det enklare att agera mer hållbart, säger Morgan Häggbom, teknisk chef i Forshaga kommun.

- Det finns mycket att vinna på ett ökat samarbete mellan kommunerna i Karlstadsregionen när det gäller återvinningstjänster. Detta är ett första steg. Förhoppningsvis kan samarbetet omfatta fler kommuner och fler områden inom återvinningstjänster framöver, säger Malin Pettersson, chef för avdelningen återvinningstjänster på Karlstads Energi.

Enligt det nya avtalet kommer Karlstads Energi att bemanna återvinningscentralen i Forshaga från och med 1 juni 2021.