Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Nytt pris för extratömning av återvinningsbart material

Mängden extratömningar av kärl med återvinningsbart material har ökat kraftigt,
därför behöver vi sätta ett nytt pris på tjänsten.

En sophämtare sitter i en sopbil och tittar in i kameran.

Att vi genomför en extratömning av ett kärl innebär att vi tömmer fler antal gånger, eller fler kärl än vad avtalet inbegriper. Det kan till exempel vara så att kärlet är överfyllt och det ligger sopor över hela golvet. För att vi ska kunna komma fram till kärlet och tömma behöver vi då få undan alla sopor som ligger på golvet, detta utgör då en extratömning. En extratömning är också att du som kund hör av dig till oss och vill att vi tömmer extra för du har överfulla kärl hemma hos dig. Antalet extratömningar hos våra kunder har ökat kraftigt den senaste tiden, och därför behöver vi revidera priset.

Justerat pris 1 maj 2022

Från och med 1 maj 2022 kommer det kosta 200 kr/extratömt kärl eller bal när vi redan är på plats.
Om vi inte genomför ordinarie tömning och du som kund vill att vi ska komma är den nya kostnaden 300 kr/extratömt kärl.

Observera att dessa priser enbart gäller för extratömning av kärl med återvinningsbart material, exempelvis pappers- och plastförpackningar, glas och metall. För extratömning av restavfall är det en annan prissättning.

Anpassa behov och antal kärl/tömningar

För att undvika extratömning av kärl är det en god idé att se över hur återvinningsrummen ser ut i din fastighet. Om du vet att vi ofta behöver genomföra extratömningar rekommenderar vi att antingen höja antalet tömningar per vecka, eller se över antalet kärl på plats i rummet.
Vi hjälper dig gärna med att utveckla detta på bästa sätt! 

Har du frågor?
Om du har några frågor kring ditt befintliga abonnemang eller vill få hjälp med att utveckla ditt återvinningsrum är du välkommen att ringa Kundservice på telefonnummer 054-540 71 00 eller mejla kundservice.energi@karlstad.se