Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Nya skatteregler att vänta för industrikunder

Vi vill uppmärksamma våra så kallade industrikunder (kunder som betalar den reducerade energiskatten 0,5 öre/kWh) på att förändringar inom energiskattelagstiftningen är på gång och att detta kommer att få stora konsekvenser för denna kundtyp.

I budgetpropositionen för 2017 som riksdagen ska besluta om senast 24 novemberföreslås ett antal förändringar som kommer att beröra våra industrikunder redan från 1 januari 2017. Observera att förändringarna ännu inte är beslutade men vi gör bedömningen att förändringarna kommer träda i kraft 1 januari 2017.

Här är nyheterna som berör industrikunder

  • Industrikunder och datacenter ska faktureras full energiskatt (29,5 öre/kWh). De ska sedan själva ansöka hos Skatteverket om återbetalning av den reduktion de är berättigade till (ned till 0,5 öre/kWh).
  • En gräns införs på att minst 8 000 kr per år ska betalas i skatt av alla, bara det överskjutande skattebeloppet betalas tillbaka. Återbetalning sker kvartalsvis eller årsvis.

För mer information om de nya reglerna för energiskatt efter 1 januari 2017 hänvisar vi till Skatteverkets webbplats, där information kommer att publiceras fortlöpande.

Här hittar du mer information om de nya reglerna för energiskatten