Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

chevron_left Tillbaka till nyhetsarkivet

Nya skatteregler att vänta för industrikunder

Vi vill uppmärksamma våra så kallade industrikunder (kunder som betalar den reducerade energiskatten 0,5 öre/kWh) på att förändringar inom energiskattelagstiftningen är på gång och att detta kommer att få stora konsekvenser för denna kundtyp.

I budgetpropositionen för 2017 som riksdagen ska besluta om senast 24 novemberföreslås ett antal förändringar som kommer att beröra våra industrikunder redan från 1 januari 2017. Observera att förändringarna ännu inte är beslutade men vi gör bedömningen att förändringarna kommer träda i kraft 1 januari 2017.

Här är nyheterna som berör industrikunder

  • Industrikunder och datacenter ska faktureras full energiskatt (29,5 öre/kWh). De ska sedan själva ansöka hos Skatteverket om återbetalning av den reduktion de är berättigade till (ned till 0,5 öre/kWh).
  • En gräns införs på att minst 8 000 kr per år ska betalas i skatt av alla, bara det överskjutande skattebeloppet betalas tillbaka. Återbetalning sker kvartalsvis eller årsvis.

För mer information om de nya reglerna för energiskatt efter 1 januari 2017 hänvisar vi till Skatteverkets webbplats, där information kommer att publiceras fortlöpande.

Här hittar du mer information om de nya reglerna för energiskatten