Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Nu lyser vi upp hösten igen – anmäl dig till Energiruset idag!

11 november arrangeras tredje upplagan av Energiruset i Mariebergsskogen.
- Vi känner att det finns ett sug efter motionslopp och siktar på deltagarrekord, säger Götas Mikael Larsson.
Nytt för i år är en utmaning mellan Karlstads Innebandydamer och Carlstad Crusaders.

Årets Energiruset avgörs 11 november. Anmäl dig idag!

Efter ett ofrivilligt uppehåll på grund av pandemin är det snart dags för tredje upplagan av det populära familje- och motionsloppet Energiruset i Mariebergsskogen. Ett evenemang som IF Göta arrangerar tillsammans med Karlstads Energi.

Precis som tidigare upplagor kan du välja mellan en slinga på två eller fem kilometer. Du bestämmer själv om du promenerar eller springer. Starttiden för tävlingsklassen är preliminärt satt till 18.00. De som föredrar ett lugnare tempo kan starta när som helst mellan två klockslag enligt principen öppet spår.

Eftersom motionsloppet genomförs i mörker rekommenderas pannlampa. Pannlampa kan köpas på plats. Alla deltagare springer i en reflexväst.

Du anmäler dig till loppet här! 

Efter loppet bjuds alla deltagare på en grillad korv med bröd – precis som tidigare år. De två tidigare upplagorna av Energiruset har samlat runt 500 deltagare per gång.

- I och med suget efter motionslopp och eftersom alla anställa i Karlstads kommunkoncern får avgiften betald av kommunen gör att vi tror vi på deltagarrekord, säger Götas projektledare Mikael Larsson.

I år har Karlstads innebandydamer och Carlstad Crusaders, båda samarbetspartners till Karlstads Energi, utmanat varandra i Energiruset. Deltagarna från båda föreningarna kommer att springa loppet i sina matchtröjor.

Karlstads Innebandydamer och Carlstad Crusaders har utmanat varandra i årets upplaga av Energiruset. Från höger syns Karlstads innebandys Natalia Vikström och Maia Berglund samt Crusaders Greta Munters, Gaby Knops, Hugo Berg och Isak Berg. Längst till vänster håller Götas projektledare Mikael Larsson koll på spelarna.