Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Minska din plastanvändning och vinn en elcykel!

Nu har du chansen att göra en insats för miljön - och kamma hem en elcykel.
Allt du behöver göra är att välja en papperspåse i stället för den traditionella plastpåsen när du handlar frukt och grönt på Stora Coop Bergvik, Ica Maxi Välsviken och Ica Supermarket Hagahallen.

Matavfallspåse

Globalt tillverkas idag 335 miljoner ton plast varje år, en siffra som förväntas dubblas inom de kommande 20 åren. Det finns beräkningar som visar att det riskerar att finnas mer plast än fisk i haven år 2050 om inget görs.

Detta vill vi göra någonting åt. Därför har vi tillsammans med miljöförvaltningen i Karlstad startat upp en kampanj som sätter fokus på minskad användning av engångsplast. Kampanjen syftar även till att ge konsumenterna ett alternativ som förbättrar resursanvändningen.

Ett sådant exempel är att du nu kan använda papperspåsen för matavfall när du köper frukt och grönt på Stora Coop Bergvik, Ica Maxi Välsviken och Ica Supermarket Hagahallen. När du kommer hem och packat upp frukten använder du påsen för att lägga matavfallet i.

Förhoppningen är att detta blir så uppskattat att fler butiker väljer att ta efter.

Om du handlar på Stora Coop Bergvik, Ica Maxi Välsviken eller Ica Supermarket Hagahallen så kan du delta i vår enkätundersökning och vara med i utlottningen av en Skeppshult elcykel som levereras av Solsta Cykel. Tävlingen pågår fram till kampanjen slutar 30 september.