Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Varning för bedrägeriförsök

Vid upprepade tillfällen har Karlstads Energi fått kännedom att oseriösa elhandlare försöker lura våra kunder. Den här gången verkar det röra sig om rena bedrägeriförsök där kunderna blir lovade ett fast pris per månad i 24 månader, oavsett elförbrukning.

Besviken

Flera kunder har hört av sig och berättat att de blivit kontaktade av en person som påstår sig representera Karlstads Energi och erbjuder elavtal med ett fast pris per månad i 24 månader oavsett förbrukning. Kunden blir sedan ombedd att signera med bank-id för att teckna avtalet.

Vi uppmuntrar alla våra kunder som blivit kontaktade av den här personen att göra en polisanmälan då detta är bedrägeriförsök i syfte att lura till sig pengar. Vi har ingen uppsökande försäljning av det här slaget.

Blir du kontaktad av en elsäljare? Tänk i så fall på att:

Genom att välja ett elbolag som är certifierat enligt Schysst elhandel kan du vara säker på att du inte bli lurad. Det blir också allt vanligare att oseriösa aktörer riktar in sig på småföretag som inte har ett lika starkt lagligt skydd som konsumenter. Svensk Handel har en lista där företag kan lämna omdömen om elbolag de känner sig lurade av.

Du hittar listan här.