Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Här är elbolagen du ska se upp med

Konsumenttidningen Råd&Rön har sin svarta lista över företag som inte följer utslagen i Allmänna reklamationsnämnden.
Nu har Konsumenternas Energimarknadsbyrå tagit fram en motsvarande lista över de elbolag som upprepade gånger misslyckats med att lösa tvister med sina kunder.
- Ett mycket bra initiativ. Vårt råd är att alltid välja en elhandlare som certifierats enligt Schysst elhandel. Då kan kunden känna sig trygg, säger Sören Blomqvist, marknadschef på Karlstads Energi.

Telemarketing

Karlstads Energi har vid upprepade tillfällen pekat på att elbranschen har problem med ett fåtal oseriösa elbolag som ger hela branschen ett dåligt rykte.

Som en följd av detta har branschföreningen Energiföretagen Sverige tagit fram certifieringen Schysst elhandel där Karlstads Energi var först i landet att certifiera sig.

- Tecknar du avtal med ett elbolag som är certifierat enligt Schysst elhandel vet du att du har att göra med ett elbolag som går längre än vad ellagen kräver för att stå på kundens sida. Men vi i branschen behöver göra mer än så. Därför välkomnar vi att Konsumenternas Energimarknadsbyrå har börjat lista de bolag som lurar sina kunder, säger Sören Blomqvist.

Konsumenternas Energimarknadsbyrå, som ger privatpersoner och småföretagare oberoende och kostnadsfri vägledning, uppger på sin webbplats att klagomålen på de svartlistade bolagen bland annat gäller ”förfalskade signaturer, löften om billigare el som inte realiseras till avgifter för avtalsbrott vid byten av elhandelsföretag. Men en gemensam nämnare är att företagens kundtjänst får klagomål på långa svarstider, uteblivna eller felaktiga svar och dåligt kundbemötande.”

- Vi känner igen de här punkterna från många uppgivna och ledsna kunder som vi har försökt hjälpa genom åren. De här oseriösa bolagen lurar sina kunder att teckna avtal som snabbt kan bli rena mardrömmen. Därför är det bra att dessa bolag dras fram i ljuset, avslutar Sören Blomqvist.

De bolag som Energimarknadsbyrån för tillfället listar är Stockholms elbolag, Göta Energi, Nordic Green Energy, Axilia, Nordisk krafthandel, Fi-nergy samt Telinet.

Du hittar listan och mer information här