Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Hämtning av trädgårdsavfall

Äntligen dags att gå ut i trädgården och påta!? Nu kommer vi snart och hämtar ditt trädgårdsavfall efter du beskurit dina träd och fyllt händerna med jord.
Vi utför årets första hämtning under vecka 18.

Trädgårdsavfall

Justerat pris

I år har vi justerat priset på tjänsten till 1 157 kr/år inklusive moms. Priset revideras för andra gången sedan 2018 och beror i första hand på höjda drivmedelskostnader. Med det nya priset betalar du knappt nio kronor mer för varje hämtning.

Tömningsdag på Mina sidor

Du hittar din tömningsdag på Mina sidor. Enklast loggar du in med personnummer och mobilt bank-id. Vi har haft driftstörningar när det gäller visningen av hämtningsdagar så om du inte kan se din hämtningsdag är du välkommen att kontakta vår kundservice på 054-540 71 00.

Det här kan vi erbjuda dig

I tjänsten ingår ett 370 liters kärl och cirka 13 hämtningar, varannan vecka, under perioden maj till och med oktober. 

Den första hämtningen sker vecka 18 och du får sedan ditt trädgårdsavfall hämtat jämn vecka under perioden maj till och med oktober. Din sista hämtningen för säsongen blir vecka 42.

Maximal vikt för kärlet vid hämtning är 50 kg. På hämtningsdagen ska det fyllda kärlet placeras vid tomtgräns.
 
I kärlet kan du smidigt lägga sådant avfall som lämpar sig för kompostering exempelvis gräsklipp, löv, mossa, ogräs, fallfrukt, skörderester, häckklipp och buskar.

Vill du att vi hämtar ditt trädgårdsavfall? Kontakta vår kundservice på kundservice.energi@karlstad.se eller ring 054-540 71 00.