Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Glöm inte att skotta runt ditt sopkärl!

Stora snömängder är härligt för många – men inte för alla.
Våra sophämtare kan av arbetsmiljöskäl inte släpa tunga sopkärl över hårda snövallar.
När det inte är skottat runt sopkärlen kommer kärlen därför inte att tömmas.

Insnöade sopkärl vi inte kan tömma.

Stora snömängder är våra sophämtare vana vid, det inträffar i stort sett varje år. Snöfallet de senaste veckorna har dock gjort sophämtarnas arbetsmiljö mer problematisk än tidigare.

- Vi har noterat att det i år är sämre skottat och sandat framför en del kunders kärl. Det gäller naturligtvis inte alla, de flesta skottar och gör därmed det lätt för våra sophämtare att göra sitt jobb. Men våra sophämtare har vid fler tillfällen än tidigare år tvingats konstatera att en del kärl inte går att tömma på grund av för stora snömassor, berättar Peter Fredriksson, tillförordnad insamlingschef för renhållningen i Karlstad.

Skotta och slipp avgift för extratömning

De kärl som inte kan tömmas på grund av för stora snömassor töms nästa gång enligt renhållningsabonnemangets intervall. Vill kunden att kärlet ska tömmas tidigare än så debiteras en avgift för extratömning, en avgift du alltså slipper om du skottar framför ditt sopkärl.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice på 054-540 71 00.