Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Fryst fjärrvärmepris även 2019

Karlstads Energi lämnar fjärrvärmepriset oförändrat 2019, precis som 2018.
- Oförändrat pris för andra året i rad innebär att vi stärker vår konkurrenskraft. En utveckling vi tror kommer att fortsätta i och med att elpriserna stiger på bred front, säger Monika Bubholz (MP), styrelseordförande hos Karlstads Energi.

För femte året i rad har Karlstads Energi haft en dialog om fjärrvärmepriset med företrädare för bolagets kunder. Karlstads Energi har också beviljats förnyat medlemskap i Prisdialogen, ett system för prövning och ändring av fjärrvärmepriser.

- I årets dialog har kunderna fortsatt att påpeka vikten av ett konkurrenskraftigt fjärrvärmepris. Därför känns det bra att kunna meddela att vi återigen lämnar priset oförändrat, säger Johan Thelander, värmechef på Karlstads Energi.

Den genomsnittliga prisökningen för fjärrvärmen i Karlstad under perioden 2014-2019 är 0,5 procent. Sedan 2014 har konsumentprisindex stigit med mer än det dubbla.

- Efter en längre period med låga elpriser och en tuff konkurrenssituation för fjärrvärmen ser vi nu en vändning. Stigande elpriser innebär att eldrivna uppvärmningsalternativ blir dyrare samtidigt som vi får mer betalt för den förnybara el vi producerar. Bra för våra kunder och bra för Karlstadsborna, säger Johan Thelander.