Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Din bästa guide att Kasta rätt

Hur ska jag källsortera ett trasigt dricksglas? Är återvinningscentralen på Heden öppen idag?
Svaren och vägen till ett mer hållbart liv hittar du i din telefon.
Ladda ner vår populära app Kasta rätt som precis uppdaterats!

Kasta rätt har uppdaterats.

Redan 2011 lanserade vi på Karlstads Energi källsorteringsappen Kasta rätt. Med hjälp av appen har du snabbt kunnat ta reda på hur ett skräp ska sorteras.

Denna funktionalitet finns givetvis med i den uppdaterade appen som du nu kan ladda ner från App store och Google play.

- Vi har också tillfört ny spännande funktionalitet. Nu kan du exempelvis snabbt se om någon av Karlstads sex återvinningscentraler är öppen. Sök på ÅVC Våxnäs så får du direkt upp öppettiderna på Våxnäs idag och i morgon. Med ytterligare ett knapptryck ser du öppettiderna en vecka framåt, säger Erika Böving, kundservicechef på Karlstads Energi.

- Just öppettiderna på våra återvinningscentraler får vi ofta frågor kring, inte minst i samband med helgdagar och andra högtider. Via appen får Karlstadsborna snabbast besked om centralen är öppen eller ej.

En annan nyhet är att användaren kan rapportera om ett skräp saknas. Skräpet kan då enkelt läggas till av Karlstads Energi.

- På det här sättet förbättrar vi appen tillsammans och bidrar samtidigt till ökad återvinning och ett mer hållbart samhälle, säger Erika Böving.

Den uppdaterade appen innehåller också tips till användaren om aktuella nyheter som rör Karlstads Energis återvinningstjänster.

- Det kan till exempel röra sig om ändrade tömningsdagar i samband med röda dagar, säger Stina Allbrink, chef för insamling på Karlstads Energi.

Har du inte en smart telefon? Då kan du använda den uppdaterade appen via vårt webbaserade gränssnitt som du hittar via denna länk, kastaratt.se.

Den nya versionen av Kasta rätt är framtagen av Karlstads Energi i samarbete med Elvenite.

Ladda ner Kasta rätt för Android här

Ladda ner Kasta rätt för Iphone här