Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Vi köper din överskottsel

Om du säljer din solcellsproducerade el till Karlstads Energi har du också möjlighet att sälja dina elcertifikat till oss.

Vi köper din överskottsel från mikroproduktion till Nordpools spotpris per timme.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 054-540 71 00 eller kundservice.energi@karlstad.se

Vi köper även dina elcertifikat

Priset vi betalar för elcertifikaten som producerades under 2020 är 10 kronor styck. För elcertifikat från produktion 2021 betalar vi 2 kronor styck.

Årsavgift införs

Från 1 juli kommer Energimyndigheten debitera en årsavgift på 200 kronor för alla som har ett konto i elcertifikatssystemet Cesar. I och med att elcertifikaten numera har ett så lågt värde blir det för de flesta mikroproducenter en förlustaffär att ha ett elcertifikatkonto.

För att undvika kontoavgiften behöver du avsluta ditt elcertifikatkonto innan 31 maj 2021. Via denna länk hittar du en instruktion hur du avslutar kontot. Du hittar även mer information om den nya kontoavgiften här.

Energimyndigheten har också förvarnat att en kontoavgift för producenter i ursprungsgarantisystemet kommer att införas. Du kan välja att återkalla godkännandet för ursprungsgarantier i samband med att du avslutar ditt elcertifikatkonto.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta Fredrik Balderud hos oss på 054-540 72 71 eller fredrik.balderud@karlstad.se.