Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Bra läge att binda elpriset

Elpriserna fortsatte ned i februari och ligger nu på rekordlåga nivåer.
Även om priserna kan fortsatta ned något gör vi bedömningen att det just nu är ett bra läge att binda elpriset.

Bra läge att binda elpriset

Det rörliga priset

Det milda och nederbördsrika vädret med mycket vind fortsatte att pressa ner det rörliga priset i februari till för årstiden mycket låga nivåer. Den rekordstarka hydrologiska balansen gör att det rörliga priset förväntas ligga kvar på låga nivåer under kommande månader även om torrare vårväder väntas framöver.

De fasta priserna

Den starka hydrobalansen har även pressat ner de fasta priserna till nivåer under 40 öre/kWh. Coronavirusets negativa påverkan på världsekonomin och låga priser på bränsle gör att de fasta elpriserna inte ser ut att stiga i närtid. Samtidigt har de fasta priserna sjunkit mycket de senaste månaderna och vi gör bedömningen att priserna inte kommer att sjunka så mycket till från dagens nivåer.

Funderar du på att binda ditt elpris bedömer vi att det är ett bra läge att göra det just nu.

Den hydrologiska balansen

Efter det myckna regnandet har uppvisar den hydrologiska balansen sin starkaste balans på mer än 25 år. Detta är en faktor som gör att vi kan räkna med låga elpriser även kommande månader. Medeltemperaturen i landet i februari blev 3,1 grader, att jämföra med normala -2,4 grader.

Månadens grafer