Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Bra läge att binda ditt elavtal

Som vi förutspådde i förra månadsinformationen fortsatte elpriserna ned något i mars från redan låga nivåer.
Våra fasta avtal är just nu extra prisvärda.

Mycket vatten i systemet pressar priserna.

Det rörliga priset

Det milda, blåsiga och blöta vädret i kombination med låg efterfrågan på grund av coronaviruset har pressat ner det rörliga priset till rekordlåga nivåer. Så låga nivåer att kärnkraftverket Ringhals valde att tidigarelägga en revision på ett av sina verk i slutet av mars.

I och med att den hydrologiska balansen är fortsatt urstark och nederbörden ser ut att fortsätta över vattenmagasinen kan vi fortsätta räkna med låga rörliga priser även kommande månader.

De fasta priserna

Samma faktorer som pressat ned rörliga priset har även tryckt ner de fasta priser till än mer attraktiva nivåer. Även om vädersituationen ser mer normal ut kommande veckor tror vi inte på någon snabb uppgång för de fasta priserna.

Samtidigt har de fasta priserna sjunkit till mycket låga nivåer. Funderar du på att binda ditt elpris är det ett bra läge att göra detta nu.

Den hydrologiska balansen

Fortsatt nederbörd över vattenmagasinen har gjort att den hydrologiska balansen har fortsatt att stärkas till närmare 25 TWh, en extremt hög nivå. Medeltemperaturen i landet fortsätter att ligga över den normala, i mars blev medeltemperaturen i landet 3,5 grader, att jämföra med 0,4 grader.

Månadens grafer