Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hög tid att se över ditt elavtal

Även om elpriserna har sjunkit något de senaste månaderna kvarstår risken för höga elpriser i vinter. Vi råder därför alla kunder som har rörligt pris att se över sin situation.

Det rörliga priset

För andra månaden sjönk det rörliga priset något i elområde 3, det elområde som Värmland tillhör. Mildare temperaturer och ett bra kärnkraftsutbud pressade ned det rörliga priset.

I och med att vi går mot kyligare tider gör vi bedömningen att det rörliga priset kan vända upp i november. Några större rörelser tror vi dock inte på, bland annat på grund att kärnkraften visar fortsatt god tillgänglighet.

Risken för att det rörliga priset skjuter i höjden i vinter kvarstår alltjämt. Vi vill därför råda alla kunder som har rörligt pris att se över sin situation. Känner du dig osäker rekommenderar vi något av våra fasta avtal, i första hand Fast pris 3 år.

De fasta priserna

Vi har i närtid sänkt våra fasta priser vid två tillfällen. Anledningen till elpriserna sjunkit under oktober är främst att priset på utsläppsrätter fortsatt ner.

Hur temperaturen utvecklar sig framöver har även stor påverkan på de fasta priserna utvecklar sig. Just nu visar prognoserna att vi de närmaste veckorna kan vänta oss en växlande väderlek, möjligt med en övervikt för blötare och mildare väder. Om detta inträffar kan vi vänta oss att de fasta priserna kan fortsätta att sjunka svagt.

Eftersom de fasta priserna för tillfället ligger klart över nivåerna för något år sedan rekommenderar vi att du väljer till en omteckningsrätt om du tecknar Fast pris 3 år.

Så valde kunderna med leveransstart 2018-11-01

Den hydrologiska balansen

Snittemperaturen i Sverige var i oktober 9,0 grader, att jämföra med normala 7,9 grader. Även om det föll något mindre nederbörd än normalt förbättrades den hydrologiska balansen till -14 TWh.

Månadens grafer