Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Sophämtning vid värmebölja

Om en värmebölja slår till rullar vi ut sopbilarna en timme tidigare än vanligt. Redan klockan 5 på morgonen kan vi hämta dina sopor då. Var därför noga med att dra fram kärlet dagen innan du har ordinarie hämtning.

Bild på sophämtare

För att värna om sophämtarnas arbetsmiljö går vi vid värmeböljor upp i ottan för att hämta in dina sopor. Genom att börja en timme tidigare än vanligt, redan klockan 5 på morgonen, ser vi till att undvika de allra varmaste timmarna på dagen. Att vara sophämtare är ett fysiskt arbete och vi vill underlätta på det sätt vi kan för en så bra arbetsmiljö som möjligt.

Dra fram ditt sopkärl en dag tidigare

Om du brukar dra fram ditt sopkärl till tomtgränsen är det viktigt att du under högsommarvärmen drar fram det dagen innan ordinarie hämtning. Detta för att säkerställa att vi kan hämta dina sopor, även om vi kommer redan klockan 5 på morgonen.

Under sommaren gör vi löpande bedömningar baserat på väderprognoserna och sophämtarnas mående om vi behöver börja arbetsdagen klockan 5.

Tack för din förståelse och hjälp!

Här kan du läsa mer om hur du tar hand om ditt matavfall under högsommarvärmen.