Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Vi hämtar dina pappers- och plastförpackningar

Du som villakund i Karlstad kan få hämtning av pappers- och plastförpackningar vid din tomtgräns. Ett skönare, mer hållbart liv helt enkelt.

Nu har du sista chansen att ansluta dig till tjänsten, vi kommer inte ta in några nya kunder för pappers- och plastförpackningshämtning från och med 2024. Vi pausar nyteckningar från 2024 eftersom vi arbetar med utbyggnadsplanen att alla Karlstadsbor senast 2027 kommer kunna sortera alla sina förpackningar vid tomtgränsen.

Haka på framtiden redan idag och sortera dina pappers- och plastförpackningar hemma redan nu!

Vad innebär tjänsten?

Du som tecknar tjänsten får ett extra kärl. Du väljer själv om du vill ha ett kärl på 240 eller 370 liter. I ena facket lägger du dina plastförpackningar, i det andra facket lägger du dina pappersförpackningar. Enkelt, eller hur?!

Ditt extrakärl töms varannan vecka, alltså 26 gånger per år. 

Vad kostar tjänsten?

Kostnaden för tjänsten är, från och med 1 maj 2022, 895 kronor per år inklusive moms om du väljer kärlet på 240 liter. Väljer du det större kärlet på 370 liter är kostnaden 1 390 kronor per år. När du tecknar upp dig på tjänsten är det också en startavgift på 195 kronor.

Hur beställer jag?

Du beställer enkelt genom att fylla i formuläret nedan. Observera att det endast är den som står på fastighetens ordinarie renhållningsabonnemang som kan teckna tjänsten.
Du kan beställa tjänsten under 2023. Från och med 2024 kommer vi inte kunna erbjuda tjänsten för nya kunder.

När får jag mitt kärl?

Vår målsättning är att du ska få ditt kärl inom två veckor efter beställning. 

Kärlets placering på hämtningsdagen

På hämtningsdagen ska kärlet vara placerat vid tomtgräns. Det är inte möjligt att betala för dragavstånd för denna tjänst. Är inte kärlet framdraget på hämtningsdagen kommer kärlet inte tömmas.

Hämtning av pappers- och plastförpackningar sker med en tyngre sopbil som inte kan köra på vägar med sämre bärighet. Vi kan därför behöva anvisa en annan hämtningsplats än tomtgräns för ett fåtal kunder.

Varför måste jag nyteckna senast 2023 för att få tjänsten?

Senast 2027 kommer alla Karlstadsbor kunna hemsortera, alltså sortera ut sina förpackningar av papper, plast, glas och metall. I och med att tjänsten kommer bli för alla kommuninvånare senast 2027 arbetar vi just nu med att planera hur det kommer funka praktiskt och planerar för vilket bostadsområde som ska kunna göra detta när. Därför kommer vi inte kunna ta in nya kunder för hemsortering av pappers- och plastförpackningar när vi arbetar med det administrativa arbetet. Passa på att ansluta dig till hämtning av pappers- och plastförpackningar redan idag, så får du smaka på framtiden redan nu! Vi har ett begränsat antal kärl som vi kan ställa ut och tar in nyteckningar tills kärlen är slut, dock senast 31 december 2023.

Beställ tjänsten här

Bekräfta att du har läst informationen om din ångerrätt