Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Förbättrad sophämtning på Jäverön

Nu höjer Karlstads Energi servicegraden för sophämtningen på Jäverön.
Från och med 1 juni kommer varje stugägare få ett eget återvinningskärl för rest- och matavfall. Kärlet töms fredagar jämn vecka under perioden 1 juni-31 oktober.

Då vi inte har möjlighet att tömma återvinningskärlen vid varje tomt erbjuder vi sammanlagt åtta hämtningsplatser på Jäverön. Du ser hämtningsplatserna på kartan nedan.

Vilken hämtningsplats väljer du?

Välj din hämtningsplats i formuläret nedan. Där kan du också välja om du vill ha ett återvinningskärl på 240- eller 370-liter.

Nytt hämtningsställe vid Fantviken

Efter synpunkter från ett flertal Jäveröbor har vi kompletterat med ett hämtningsställe vid transformatorstationen vid Fantviken. Det innebär att sopbilen kommer åka in till den vändplats som finns vid transformatorstationen. Att vi kör in på Fantviksvägen innebär att det är än viktigare att ni stugägare inte använder vägen utöver de specialskrivna tillstånd som finns och också att ni inte parkerar på vändplanen. Om chauffören upplever det som problematiskt med mötande trafik, eller svårighet att vända på vändplanen kommer försöket med denna plats att avbrytas.

Vi kommer testa läget i sommar och sedan utvärdera hur det har fungerat. Om ni upplever att vägen påverkas eller har andra synpunkter så kommer vi återställa vägen och flytta ut tunnorna till den tidigare iordningställda platsen. Kommunen avser inte att ta över underhållet för vägen.

Standardabonnemang

Standardabonnemanget för Jäverön sträcker sig från 1 juni till och med 31 oktober med tömning varannan vecka. Från och med 2022 är intervallet 1 maj-31 oktober.

Första tömningen av sopkärlet sker fredag 4 juni. Därefter töms kärlet fredagar jämn vecka.

Val av insamlingsplats och kärlstorlek

Du kan även ringa kundservice på 054-540 71 00 och meddela hämtningsplats samt kärlstorlek.

Du är alltid välkommen att kontakta kundservice om du har några frågor.

Det är möjligt att dela sopkärl med angränsande fastighet. Om du vill dela kärl behöver du fylla i denna blankett.