Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Förenklad taxa när några kärlstorlekar plockas bort

Renhållningstaxan har tidigare haft en bred flora av abonnemang. Eftersom ett stort utbud är förknippat med höga kostnader för administration och lagerhållning, och för att förenkla för dig som kund, har vi plockat bort ett antal kärl från renhållningstaxan.

Följande kärl har plockats bort från renhållningstaxan 2022

  • 190-literskärl för matavfall. Ersätts med 140-literskärl för matavfall. Årsavgiften för ett 140-literskärl med hämtning varje vecka är 1 058 kronor. Grundavgift tillkommer.  
  • 240-literskärl restavfall för kunder med hemkompostering. Ersätts med 140-literskärl för restavfall. För ett villahushåll med hemkompostering är årsavgiften 2 582 (inklusive grundavgift) kronor för ett 140-liters kärl med hämtning varannan vecka.
  • 140-literskärl för osorterat avfall. Ersätts med 240-literskärl för osorterat avfall. För ett villahushåll är årsavgiften 5 526 kronor (inklusive grundavgift) för ett osorterat 240-literskärl med hämtning varannan vecka . För att sänka din avgift rekommenderar vi dig att välja ett abonnemang med sortering.

Vi kommer att ersätta de kärl som plockas bort under början av 2022. Det utgår ingen kostnad för kärlbytet.

Vill du ha en annan kärlstorlek än våra ersättningskärl, eller har andra frågor kring den nya renhållningstaxan, är du välkommen att kontakta vår kundservice på 054-540 71 00.