Karlstadsenergi.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det.

Hoppa till huvudinnehåll (Tryck Enter)

Ändringar i abonnemangen för fritidshus

I den nya renhållningstaxan har vi gjort en förändring i abonnemangen för fritidshus.
Abonnemangen på fyra respektive sex månader tas bort och ersätts av ett abonnemang på fem månader. Det nya abonnemanget för fritidshus löper från och med vecka 20 till och med vecka 41.

Två fritidshusabonnemang blir ett i nya renhållningstaxan.

Varför förändrar vi abonnemangen för fritidshus?

Det finns flera anledningar till det. En anledning är att vi har haft problem med kärllossning på vägarna under våren vilket inte passar bra för våra tunga sopbilar. För att förbättra arbetsmiljön för våra sophämtare kommer fritidshusabonnemanget därför starta vecka 20 från och med 2022.

Vi har också fått önskemål från våra kunder som haft det korta fritidshusabonnemanget att förlänga abonnemanget med en månad på hösten, ett önskemål vi nu går till mötes.

Kostnaden för det nya fritidshusabonnemanget på fem månader är 1 393 kronor per år för ett 240-literskärl för mat- och restavfall med hämtning varannan vecka.

Du vet väl att du kan dela kärl med en granne?

Om du vill hålla nere din kostnad kan du dela sopkärl med en grannfastighet. En av grannarna betalar då både grund- och hämtningsavgift, medan den andra grannen endast betalar en grundavgift.

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice på 054-540 71 00 eller kundservice.energi@karlstad.se.